Alla inlägg under december 2006

Av Johanna - 12 december 2006 13:41

det var som jag trodde...det här nya poncho-projektet kommer att gå fort. Gjorde för en stund sedan klart den första rektangeln, ska börja på del 2 senare i eftermiddag.. Efter det är det bara att blockera och sy ihop och voila! jag har en poncho..Har tagit en liten Marabou Dark Raspberry och klementin-paus, ska faktiskt börja på ett par strumpor alldeles strax. Vore väl för mycket begärt att hålla sig till ett projekt åt gången... ett par Jaywalkers, tänkte jag.. men ska prata lite tyst om det i fall det går åt skogen.

,.

Av Johanna - 11 december 2006 19:38

nå, ser de ut som en påfågel? nja.. men klara är de i alla fall, och har varit sedan igår.. Har bara inte kommit för mig att fästa trådarna och så. Som jag misstänkte är de rätt mycket för breda.. Om det hade varit ett garn som jag hade tyckt bättre om hade jag nog gjort om dem redan när jag märkte att de inte riktigt skulle passa, men med dessa? icke. Nu menar jag inte att de är fruktansvärda, de är bara inte sådär fina som jag ville att de skulle vara.. Garnet är, förresten, mycket ekonomiskt..till dessa som är storlek 39 (kanske snarare 40) gick det åt ett halvt nystan, så man kan säga att de materialkostnaden är 40 :-. Inte illa :) Har nystat upp Feelings också, men har inte börjat använda det.. vill att de ska ha något slags mönster, bara ett enkelt, men det måste vara perfekt.. Fortsätter att leta på nätet.. Tills dess har jag börjat på ett nytt projekt.. en poncho! ha...det trodde jag inte om mig själv.. Saken är den att jag verkligen tycker om halsdukar och sjalar i olika former, men blir ofta irriterad över att de glider runt och inte stannar där jag vill ha dem (om man inte gör en rejäl knut dvs), så nu ska jag göra en poncho.. Använder ett av de tunna, tunna, ullgarnerna jag beställde i oktober från Handpaintedyarn.com, och det kommer att bli såå bra. Tror jag. Konstruktionen är väldigt enkel, gör två stycken rektanglar på 30x70 cm, och sedan syr jag ihop dem.. Det går fort på stickor nr. 7, har redan kommit 30 cm på den första rektangeln, så jag hoppas att resten kommer att gå någorlunda fort också..

Av Johanna - 8 december 2006 12:55

så här långt har mina påfågelsstrumpor kommit.. en klar, och en har jag just färdat tån på.. De blir inte lika fina som jag hade hoppats på, men man måste ju prova för att veta. Nästa par jag gör i Opal kommer jag inte ha samma maskantal, dock. Räknade ut hur många maskor som skulle till med samma metod som jag brukar för tå-uppstrumpor, men den blev ändå rätt lös.. På dessa har jag 60 maskor och de rekommenderade 2.5 mm. Nästa gång blir det ett mindre antal.. man vill ju gärna att de ska passa...Den goda nyheten är att det ser ut att bli rätt mycket garn över, så det kanske räcker till ett par pulsvärmare också, det vore roligt.. Sedan frågar ni er kanske varför jag håller på med de där små spagetti-tunna stickorna... och det gör jag också. 2,5 mm... ah! det är verkligen pyttigt, men det går mycket bättre, och snabbare, än jag hade förväntat mig. Där ser man. Däremot är jag inte överförtjust i bambun som material, tycker faktiskt att de börjar bli lite skeva redan och jag har inte varit speciellt oförsiktig.. Å andra sidan är det skönt att slippa klirret som blir när man har metallstickor.. jag är kluven helt enkelt! Men nu måste jag sticka vidare, mot nya mål..

..

Av Johanna - 6 december 2006 14:43

och så har dagen kommit, min första erfarenhet av det legendariska (får man väl ändå säga) strumpgarnet Opal.. beställde från den nya garnaffären på nätet garnharvan.se, som visade sig vara en utmärkt nyhet.. snabb service, bra hemsida och trevlig kontakt :)Tillbaka till garnet, det är faktiskt jättetrevligt.. både att titta på och att arbeta med.. som ni ser har jag inte kommit så långt ännu, men det är roligt att se hur det växer fram ett mönster.. Spännande att se hur strumporna kommer att se ut när de är klara, och hur de kommer att kännas. Det är, förresten, Rainforest "Påfågel" som jag använder.. de andra två är Rainbow och Feelings 1705..

Av Johanna - 5 december 2006 15:14

nu är de klara..!!Får jag lov att presentera min första egna design- strumpan Trolltider! :) De blev lite vilda sådär, ränderna är inte lika på höger och vänster strumpa, och de är olika breda, men det är ju så det måste vara... Tog lite längre tid än beräknat, eftersom jag knappt gjorde någonting på dem i helgen, men nu är de här.. säger bara det, att fästa alla trådarna tog sin lilla tid.Hur många mouscher? 144, om jag räknat rätt.. det är 8 mouscher på varje färgfält på benet, varje ben har 9 ränder, alltså blir det 8*9 gånger 2= 144.. inte helt utan att man är lite stolt ;) Det gick åt ca 300 gram Raggi, och jag använde mina favoritstrumpstickor, 4 mm.. ta da!

..

Av Johanna - 3 december 2006 17:21

ser det här verkligen ut som en pepparkaksgiraff..? nää.. är faktiskt lite besviken, hade tänkt mig att det skulle bli lite fint med girafferna.. I övrigt, glad första advent!

Av Johanna - 1 december 2006 13:14

är inte den här bland de sötaste pepparkaksformarna någonsin? ser fram emot att göra små pepparkaks-giraffer på söndag :)gjorde, förresten, klart ena strumpan, men repade upp ett antal varv nu på förmiddagen för att jag tyckte den satt för löst runt vaden.. den går nämligen nästan ända upp till knät. Den andra strumpan är också på g, är precis vid hälen, så med lite tur kan jag ha på mig dem imorgon..

Ovido - Quiz & Flashcards