Alla inlägg under maj 2007

/(

Av Johanna - 15 maj 2007 11:10

oj, det verkar vara fler än jag som har reagerat på The Ark! läs gärna kommentaren på  inlägget från i förrgår... har hört låten, och kan inte direkt säga emot. Jaja, det är tur man inte behöver köpa deras album ;)


och idag! Idag är det sista dagen som "prova på", sedan kommer jag enbart att jobba helg, med mitt skift.. :) jätteskönt att komma igång på riktigt och inte behöva vänta på det längre. Det är ett härligt gäng, så jag tvivlar inte alls på att jag kommer att trivas. Förstemannen var nere ett par gånger i söndags och kollade hur det gick för mig, då sa han att som de ser det är jag redan anställd på helgskiftet, det är bara inga papper skrivna. :) låter onekligen bra, då måste jag ju ha gjort någonting rätt!

/&

Av Johanna - 14 maj 2007 12:39

bara en kommentar till melodifestivalen.. Såg den inte, men läste om resultaten efteråt.. blev SÅ glad att det inte gick bra för sverige! kanske ni tycker är lite knäppt, men det tycker jag verkligen... Dels för att de var så jäkla kaviga innan (och fortfarande iofs), dels därför att de som jag nämnt innan SNOR linjer rakt av från Bowie.. jag menar, vad fasen? så det var lite kul att höra. Det som är lite ledsamt är att The Ark kunde vara ruskigt bra, om de bara hade en EGEN stil och inte bara lånade/snodde från alla andra hela tiden...


annars ska jag snart iväg och jobba..börjar klockan 14. Blev inkallad att jobba igår också, blir rejäl övertid för det ;) 09 till 19.. de brukar köra 7 till 7 på söndagar, så det är ju en rejäl arbetsdag om man säger!  Men det var jätteskönt att få jobba lite med det skiftet jag ska jobba med från och med nästa helg.. De var jättetrevliga, och hjälpsamma.. så det känns ju bra. Bara två dagar kvar nu med det andra, sedan slipper jag dem... jaja, så är det med det hela!

""

Av Johanna - 12 maj 2007 12:46

oj, är det helg? och jag överlevde första arbetsveckan? ja, faktiskt!

förra söndagen tänkte jag att det aldrig skulle gå väl, och det var nog lika bra att ge upp med en gång.. Ha, sedan började jag - och de tankarna fortsatte .. Men sedan i onsdags så gick det över mer och mer, men nu känner jag verkligen att det här är någonting jag kan klara. inte illa, va?

lilla jag som gick estetisk och ALDRIG haft ambition om att jobba inom industri klarar av att jobba på ett sågverk... måste erkänna att jag är riktigt stolt över mig själv.. Det gick ju! känner lite "det var som fan "  

människorna som arbetar där är snälla och roliga, och "mitt" skift som jag kommer att jobba med på riktigt sedan, är nog det bästa skiftet ändå.. :) kommer sakna en person från det skiftet jag går med just nu, men annars så... hon har verkligen tagit hand om mig, och sett till att det inte har blivit för mycket på en gång.. Sedan är hon rolig också, och det hjälper det med ;)


i helgen blir det nog inte mycket gjort, annars. Måste nog in till stan imorgon, behöver byxor och ett gäng tröjor till jobbet. (får inga riktiga arbetskläder förrän jag är anställd, och det är ju MINST en vecka iväg..om de nu vill ha mig)


så så är det med det hela.. nu ska jag surfa runt och räkna ut vad jag ska köpa med första lönen! ;)

234

Av Johanna - 10 maj 2007 17:23

jodå, jag lever... idag var fjärde dagen på nya jobbet. Eller, ja. Har ju inte skrivit på några papper ännu, men det är väl rättså säkert att jag får det. De vill bara se om jag är lämplig först, och jag får en chans att se om jag vill fortsätta. Nästa vecka mån-ons jobbar jag eftermiddag, torsdag ledig och sedan fre-sön helgskift... fast det har jag nog redan sagt? jaja!


men det går bra, det gör det... lär mig mycket, och snabbare än vad jag hade trott att det skulle gå. Har suttit långa stunder och kantat själv sedan i tisdags, ett antal timmar idag. Det är ju egentligen inte meningen, dock.. men de ordinarie har upptäckt att jag klarar av om de lämnar mig ensam en stund, och det utnyttjar de.. Går och fikar, röker eller sådär. Ska ju faktiskt ha övervakning, eller vad man ska säga, hela tiden...jag är ju inte en av personalen om man säger, utan en utöver...

Det är inte speciellt kul alls när de lämnar en ensam och någonting som man inte kan fixa går fel! det kan jag ju säga... och fel går det, konstant, det är bara så det är.. Rättså stressigt är det, jag har ju bara varit där i 4 dagar, och så ska jag klara av att kanta själv någon timme?

jaja... det är ingen som är otrevlig eller så, de är helt ok.. och detta skiftet jag går med nu, ska jag ju inte gå med sedan.. Man får tänka att det bara är 4 dagar kvar med dem, det går ju..


annars vet jag inte riktigt, vi får väl se hur det blir...näst-nästa måndag ska jag ha utvärderingsmöte och efter det vet jag väl förhoppningsvis om jag får anställning eller inte. Men nu ska jag vila, imorgon är det jobb och sedan helg :)


och en sak säger jag er! fasen vad mycket hellre jag jobbar än går hemma och skräpar! Trots att jag går upp tio i fyra på morgonen, trots att det är skitigt och bullrar... gud ja! jag är självförsörjande! kanon!

Av Johanna - 7 maj 2007 14:43

ah...tillbaka från den första arbetsdagen! började vid halv 8 tiden imorse och slutade nu vid 14.. Kort skift, säger ni, och det är det ju, men det ordinarie börjar liiite tidigare än så :) Imorgon ska jag stiga upp vid 4, senast... ouch!


kunde såklart inte sova så bra inatt, kunde inte sluta tänka "det här klarar jag ALDRIG!", men...det gjorde jag! ha, det ni! lilla jag klarade av min första dag på ett sågverk så pass bra att jag vill tillbaka imorgon. det kommer nog gå bra... ska lära mig så mycket som möjligt nu under de kommande två "prova på veckorna" så att de som bestämmer tycker om mig och vill ge mig en riktig provanställning..

men det klarar jag va? :)


ha...nej, men det var spännande, jobbigt och roligt.. människorna var snälla och pedagogiska, så det kändes faktiskt bra.. Provade på att köra maskinerna ett tag i kantverket, och JÄKLAR vad det går undan! gud i himlen... första gången satt jag i heta stolen bara ett par minuter, kände verkligen hur pulsen steg.. Men sedan när jag kom upp i tredje försöket så började jag få lite koll på de tusen miljarder knapparna och så...


så så är det med det... får se hur jag känner imorgon när jag har gått upp vid 04.00..ha

¤

Av Johanna - 6 maj 2007 09:58

ojoj, vad det pirrar i magen idag, då... Tror inte det kommer pirra mindre under dagen/kvällen heller... börjar ju jobba imorgon..

japp, jobba... vet lite mer hur det kommer se ut nu.. vecka 1 kommer jag gå dagtid tillsammans med en handledare, vecka 2 kvällsskift med samma handledare, ledig kristiflygare. Sedan efter kristi flygare, fredag- söndag, kommer jag prova att jobba helgskiftet. Sedan på måndagen så blir det en utvärdering, och om jag trivs och om de tycker att jag har jobbat på bra och har potential så blir det 6-månaders provanställning.. så så ser det ut just nu..

det är väl bara att låta det pirra, antar jag..inte mycket att göra åt :) Men jag hoppas verkligen, verkligen, att det kommer att gå bra.. att jag trivs där och lär mig fort... skulle verkligen behöva ett jobb... för att inte prata om pengarna ;) Har redan stickat 2 stycken fodral till den mp3-spelaren jag ska köpa för första lönen :) hihihi

%

Av Johanna - 2 maj 2007 06:52

ska alldeles snart iväg...träffa den där mannen om det där jobbet.. Inte ofta man har ett möte 07.30 på morgonen! Kan ju säga att jag inte har sovit speciellt gott, vrände och vred på mig.. Inte helt säker på att jag vill ha jobbet, fast det vill jag ju... inte..eller jo... nä..jo.. ja, ni förstår.

Men vi får se, får se till att vara lite trevlig, så blir det upp till dem att bestämma om de vill ha mig.

EDIT: jaha, nu är jag tillbaka. Och det gick väl sådär, skulle jag säga! Först var mannen (killen, snarare) som jag skulle träffa en halvtimme sen. När han väl dyker upp får jag ingen förklaring eller ursäkt....Kanske bara är jag, men har man en tid avtalad med någon som ev. ska börja jobba för en så kommer man väl i tid? Om det nu händer någonting som gör att man blir sen, så är det väl ingen fara, sådant händer ju, MEN...då kan man väl för farao säga det och be om ursäkt? Ingen stor grej, liksom. Bara helt vanligt hyfs... Sedan var han jättetråkig också, men det var ju inte hans fel.

Och han ville att jag skulle börja idag. jobba. jag. idag. jävlar vilken chock jag fick! Var tvungen att säga som det var, att jag inte är helt säker om jag vill börja där... För det är jag inte, vet verkligen inte! skitjobbigt, men det är bara att fundera, och sedan höra av sig.. jobbet är mitt om jag vill ha det, verkar det som i alla fall. Och det är ju i och för sig roligt att någon vill ha en...

ahh, jag vet inte! gud vilket dilemma... är riktigt stressad över detta kan jag ju säga... vi får se..

EDIT 2: jahaja, nu har jag bestämt mig. typ. Oavsett så börjar jag i alla fall på måndag morgon, lite "prova på" så att säga. vet inte riktigt vad man ska säga om det hela, mer än att jag hoppas att det går bra.. Det är ju faktiskt inte säkert att jag kommer in på utbildningen jag sökt i höst, och då kan det ju vara himla smidigt att ha ett jobb att falla tillbaka på... Bara det att tjäna egna pengar, förresten! försörja sig själv... skulle sitta fint.

Ovido - Quiz & Flashcards